Сојуз на Дефектолози на Република Македонија

 

 
Настан: Институт за Дефектологија
Локација: Скопје
Датум: 2013
 
Настан: Програмата за градење капацитети организирана од TACSO
Локација: Скопје
Датум: 2012-2013

Сојузот на дефектолози на Р.Македонија во периодот Јуни 2012-Февруари 2013 беше дел од програмата за градење капацитети организирана од TACSO. Програмата опфаќа  организациско само-оценување и развој на план за градење на капацитети, Управување и организациска структура и Застапување и лобирање.

 

 

Најгоре ↑